Iedereen is er wel eens aan toe om een nieuwe hobby te ontdekken. Misschien ben je dat gepuzzel helemaal zat, spendeer je veel te veel tijd met het scrollen door alle perfecte Instagram plaatjes of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Maar wat dan, zul je je afvragen. Je kunt denken aan een creatieve hobby of juist een actieve hobby, en ga je die dan buiten doen of binnen? En wat heb je dan allemaal precies nodig? Om je een handje op weg te helpen zetten we onze favoriete hobby’s voor je op een rijtje.

Buiten activiteiten

In Nederland mogen we weer naar buiten en openen steeds meer locaties hun deuren weer. Toch merk ik dat veel mensen dit nog een beetje onwennig vinden. We zijn stiekem best gewend aan het binnen zitten en het weinige fysieke contact met andere mensen. Sommige mensen vinden het nog wat vroeg en zijn vooral bang dat alles straks weer opnieuw dicht gaat. Voor die mensen is dit de perfecte periode om eens aan een nieuwe hobby te beginnen. Zo heb ik zelf het fietsen helemaal (her)ontdekt. Natuurlijk fiets ik wel eens naar mijn werk, naar de supermarkt en naar de winkelstraat, maar ik ging eigenlijk nooit voor de ontspanning eens een rondje fietsen. Blijkt dat er zoveel mooie plekken zijn hier in de omgeving! Ik ben langs een kudde schapen met pasgeboren lammetjes gefietst, door de bollenvelden met duizenden prachtige gekleurde tulpen en ik heb bij een stalletje langs de weg ‘echte’ honing en melk gekocht. Je hoeft dus echt niet altijd naar het buitenland om een nieuwe omgeving te ontdekken, maar stap eens op de fiets en speel toerist in eigen land.

Binnen activiteiten

Laten we eerlijk zijn, ondanks dat de zomer voor de deur staat is het niet altijd mooi weer in Nederland. We moeten nu eenmaal rekening houden met slecht weer, ook in de zomer. Dan kan het toch net wat minder prettig zijn om naar buiten te gaan. In dit geval zijn er ook zat nieuwe hobby’s binnen uit te oefenen. Als je creatief bent kun je bijvoorbeeld gaan tekenen of schilderen, maar ook diamont painting is helemaal in tegenwoordig. Hierbij heb je een plakkend vel papier met nummertjes erop. Leg het juiste steentje op het bijbehorende nummertje en zo creëer je de mooiste afbeeldingen. Stop ze in mooie verpakkingszakjes en geef ze met een leuke verjaardagskaart cadeau. Of pak juist een oude hobby weer op, zoals het verzamelen en luisteren van lp platen. Bewaar ze natuurlijk wel goed in geschikte lp hoezen.