Uiteindelijk hebben we allemaal maar een doel in het leven, en dat is gelukkig zijn. Misschien heb je daar een heel specifiek beeld bij, zoals een echte droombaan waarmee je bakken vol geld verdient, mooie spulletjes en een enorme villa. Maar uiteindelijk hebben we hier nooit zelf honderd procent de controle over. En komen we er vrijwel altijd op latere leeftijd een keer achter dat je geluk uiteindelijk ergens anders vandaan haalt. Zoals fijne mensen om je heen, en iets te doen waar je een passie voor hebt. Een passie waar je niet altijd je werk van hoeft te maken. 

Geen diploma?

Er zijn genoeg carrièretijgers die ultiem geluk halen uit hun baan en hun salaris, maar dit is logischerwijs niet voor iedereen weggelegd. Uiteindelijk zijn loodgieters en bouwvakkers minstens zo belangrijk als advocaten, want het gaat erom dat we niet zonder ze kunnen. En soms loopt het leven nou eenmaal niet zoals je had verwacht. Problemen met je mentale gezondheid, een heftige gebeurtenis of een lichamelijk kwaaltje, door zoiets even uit de loop zijn op school of op het werk kan de hele gang van zaken weer omgooien. Vanwege geldproblemen of iets anders gaat er teveel tijd voorbij, en kan niet iedereen een diploma halen. Maar uiteindelijk werken we niet altijd alleen voor ons plezier, of omdat dat werk ook onze passie is. Als je maar rond kan komen met een baan die je enigszins leuk vindt (wat net zo goed door de sfeer en je collega's kan komen, en niet zozeer het werk zelf), en je bent tevreden met je thuisleven alleen of met een partner, je huisdier en misschien zelf wel kinderen – dat is ook zeker genoeg om geluk uit te halen.

Op zoek naar werk

Bovenstaande mindset aannemen in een dergelijke situatie is het allerbelangrijkste, want uiteindelijk kan je zelfs zonder diploma soms een goede bana op de kop tikken als je jezelf maar goed weet te verkopen. En dat doe je niet als je zelf niet gelooft in wat je zegt. Maar daarna komt natuurlijk de volgende stap: je moet op zoek naar een baan! Oke, werken zonder diploma lijkt misschien lastig, maar het valt in de realiteit reuze mee. Op Binck.nl bijvoorbeeld vind je de beste vactures, juist voor mensen die geen diploma hebben. Het uitzendbureau regelt de vacatures, het contact met de werkgever, en zorgt zo voor een goede basis in de communicatie, zodat jij er altijd op kunt vertrouwen dat dit écht een baan is waar jij op kunt rekenen – en zodat je toekomstige werkgever datzelfde gevoel heeft bij jou.