Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten schoenen waar je uit kunt kiezen als je op zoek bent. Daarom is het soms misschien lastig om te kiezen wat voor soort je wilt gaan aanschaffen. Vaak als je schoenen bij iemand anders aan ziet kan je er al een hele andere impressie van krijgen als dat je ze in de winkel ziet. Daarom willen we je graag wat inspiratie en tips geven hoe je jouw perfecte schoen uitkiest.

Type schoen

Allereerst is het goed om bij jezelf af te gaan wat voor type schoen je precies nodig hebt. Als je nog genoeg sneakers hebt, is het vanzelfsprekend dat een nieuw paar sneakers niet per se nodig is. Tenzij je natuurlijk een paar vindt die je heel graag wilt… Maar het zou logischer zijn als je dan op zoek gaat naar een mooi laarsje. Ga eens al je schoenen na die je nog hebt en maak dan een keuze. Misschien heb je nog wel nieuwe sportschoenen dames nodig omdat je oude paar is afgetrapt, of ben je van plan om te gaan hardlopen? Dit zijn de vragen die je aan jezelf moet stellen en bij jezelf moet na gaan.

Nette schoen

Wat ook altijd fijn is om in je schoenenkast te hebben, zijn nette schoenen. Deze schoenen zijn erg geschikt voor meetings of wat minder leuke evenementen dan crematies en begrafenissen. Voor de mannen is bijvoorbeeld het assortiment van rieker een aanrader om eens te bekijken. Rieker schoenen zijn nette heren schoenen die in verschillende soorten modellen komen. Denk aan een lage veterschoen, of een hogere schoen met elastiek, of zelfs lage leren instappers. Zeker als je in de businesswereld zit is het natuurlijk ook niet handig als je maar een paar nette schoenen hebt die je aan kan naar je werk. Daarbij staat dat ook best raar als je altijd dezelfde nette schoenen draagt. Daarom is het helemaal niet zo’n gek idee om meerdere schoenen in deze categorie aan te schaffen. 

Pinterest

Online kan je natuurlijk het beste zien hoe schoenen staan en hoe andere mensen schoenen combineren. Als je het geheel bekijkt kan een schoen er al heel anders uitzien. Daarom raden we je altijd aan om eerst op internet te kijken. Als je uiteindelijk een mooie schoen hebt gezien is het wel zo fijn om de schoen in een fysieke winkel aan te schaffen. Zo zie je hoe de schoen er echt uit ziet en kan je even goed passen.