Samen sta je sterk

Mijn beste vriendin Lisa is verhuisd. Ze is op een heel mooi rustig plekje in Hoek van Holland gaan wonen. Ben wel een beetje jaloers. Het is namelijk een heel groot huis met een hele mooie structuur. Ze heeft een hele lieve vriend met wie ze het huis heeft gekocht. Het huis moet alleen wel gerenoveerd worden want op het moment is het nog niet echt helemaal bewoonbaar. Zoals de trap die helemaal veilig moet worden gemaakt. Ook moet er laminaat op de vloer komen te liggen. Natuurlijk ook nog dubbel glas in de kozijnen. En er moet nog geverfd worden. Zodra dit allemaal is gedaan kan ze het pas gaan inrichten. Het is dus nogal een klusje. In je eentje kan je dat niet doen maar iemand ervoor inhuren wordt ook erg prijzig. Dus hebben Sarah en ik besloten te gaan helpen. Haar vriend is druk aan het werk dus niet kan niet helpen met de renovaties. Daarnaast heeft die zelf een zoontje van een andere vrouw wat het ook allemaal erg onrustig maakt.

Afbeelding met vrouw, grond, persoon, gebouw

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Op zoektocht

Lisa wilde beginnen met het laminaat erin leggen, nu is nog de keuze welk laminaat ze wilde. Daar had ze nog niet helemaal over nagedacht. Er zijn blijkbaar zo veel soorten laminaat, het is gewoon te veel keus! Uiteindelijk heeft ze gekozen voor licht eiken laminaat. Nu moesten we het laminaat er nog in gaan leggen, blijkt niet het makkelijkste klusje te zijn…Na bloed, zweet en tranen lag het laminaat erin! Het zag er prachtig uit!

Eerst wilde we de muren verven, maar het was toch handiger om eerst even de trap beloopbaar te maken. Hier hadden we wel trapleunhouders voor nodig. Die moesten we maar is gaan kopen. We gingen winkel in en winkel weer uit. Pas later bedachten we dat we ook gewoon online konden kijken… Eenmaal achter de laptop zoeken naar trapleunhouders hadden we het gevonden. Ook hier was weer heel veel keus. Lisa heeft gewoon voor een standaard zwarte trapleunhouder gekozen, zo speciaal hoeft de trap nou ook weer niet te zijn. Eenmaal uitgekozen gingen we aan de slag.

Een ongeluk zit in een kleine hoek

We waren hard bezig met de traptreden te verstevigen en sommige ook vervangen. Maar toen Sarah even in haar eentje bezig was, was ze van de trap afgevallen! We hoorde een harde klap met alsof gevolg hard geschreeuw. We hadden haar snel naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig werden we al snel geholpen. Er werd een röntgenfoto gemaakt van Lisa haar arm. Net als we al dachten, haar schouder was gebroken. Nu waren we met één persoon minder, dus meer werk voor Lisa en mij. Nadat we de trap helemaal in elkaar hadden gezet konden we door met de muren verven. Een beige kleur voor een rustgevende uitstraling, dit ging ons goed af, we waren er snel mee klaar! De inrichting was nog even bekvechten omdat haar vriend niet veel kon helpen wilde hij nog wel inspraak. Dus dat liet ik hun samen maar uitvechten.

Afbeelding met stap, object

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Bah beesten in je huis…

Lisa en haar vriend wonen nu inmiddels al een jaar in hun droomhuis. Alleen waren ze nog wel wat complicaties tegen gekomen. Ze kregen namelijk ongedierte in hun huis en ze wisten maar niet hoe ze dat konden voorkomen. De inmiddels genezen Sarah had hier zelf ook een tijdje last van. Zij had dan ook de perfect oplossing. Lisa en haar vriend moesten een bijenbekje kopen! Lisa en haar vriend hadden echt geen idee wat dat inhield. Zo begon Sarah te vertellen dat ongedierte binnen kan komen door de stootvoegen. Je plaats het bijenbekje gewoon in de stootvoegen en klaar is kees, geen ongedierte meer in je huis! De volgende dag is Lisa gelijk een bijenbekje gaan kopen. Haar vriend was de enige die het klusje mocht klaren, Lisa is namelijk nogal bang voor ongedierte.