We raken allemaal af en toe wel eens verveeld. Je bent klaar met een bepaalde hobby, en hebt dringend iets nieuws nodig. Of misschien wil je wel gewoon wat extras erbij hebben om je bezig te houden. Gelukkig is er genoeg te doen, alleen dat maakt het eigenlijk juist lastiger om wat te kiezen. Als je zoveel kan doen, wat past dan het beste bij jou? Het beste wat je kan doen is gewoon ergens mee beginnen, en dan kom je er vanzelf wel achter of je het leuk vindt of niet. Anders blijf je maar nadenken over wat misschien leuk zou kunnen zijn. En een van de dingen die niet allleen vermakelijk is om te doen, maar ook nog is nuttig, is lekker doe het zelven. En dan kan je goed klein beginnen, met wat eigen meubilair!

Een keer wat anders dan een ikea kast

Iedereen kent wel de ikea kasten, met de handleiding erbij waar je na 5 minuten al gefrusteerd van raakt. Of er mist weer een deeltje, of je raakt het gewoon zelf kwijt. Bovendien zijn deze kasten ook allemaal al voor gedesigned, en kan je het niet in je eigen smaak maken. Dat is het leuke aan het doe het zelven. Je hebt je eigen idee, en je kan dit gewoon zo in elkaar zetten met een beetje tijd en wilskracht. En voor je het weet staat er iets wat jij persoonlijk heb bedacht, zijn doel te verrichten op je slaapkamer! Het geeft echt een ontzettend gevoel van voldoening als het er eenmaal staat. Je hebt er ook helemaal niet veel voor nodig, een gemelamineerde spaanplaat, een hamer, beetje verf, en je komt al ontzettend ver!

Geld besparen, en lekker bezig zijn

Het mooie van het maken van je eigen meubilair, is dat het een hobby is waar je nog geld mee bespaard ook. Omdat ruwe materialen helemaal niet zo duur zijn, kan je voor een klein prijsje al iets ontzettend moois in elkaar zetten. Handig dus als je wat geld moet besparen, en je opzoek bent naar wat om te doen. Het kan je echt dagen lang bezig houden, en als je klaar bent met je meubilair, kan je altijd weer grotere stappen zetten. Doe het zelven stopt nooit, want er is altijd wel wat te maken. En dan kan ook nog eens de volgende keer als je bezoekers hebt, zeggen dat je alles in het huis zelf heeft gemaakt. Dat geeft honderd procent zeker wel wat bewondering. Dus al met al komt het er eigenlijk op neer, dat doe het zelven de perfecte hobby is!