Als je in Amsterdam naar de binnenstad wil komen; veel geluk. De gehele stad lijkt wel al twintig jaar in verbouwing. Nou was dat natuurlijk wel al zo, met de hele Noord-Zuid lijn enzo. Maar overal waar je komt, worden er wijken, straten, gebouwen, en complete gebieden verbeterd. Nu is Amsterdam Centrum altijd een beetje chaos geweest. Allereerst omdat iedereen er fietst als gekken. Door rood, oranje, snelle racers, langzame toeristen, scooters, drukke taxichauffeurs, noem het maar op. En vergeet vooral de denderende trams niet. Maar nu is het overal afgezet met hekken en vele vuilcontainers.

Verbeteren.

Nou weet ik ook wel dat voordat iets verbeterd kan worden, het eerst meestal gesloopt moet worden. Dit zie je vaak bij oude gebouwen die niet meer te redden zijn. Van die enorme oude statige gebouwen in een vage kleur, die al een tijdje leegstaan. Of van die scheefgegroeide huizen aan de grachten die een gevaar vormen voor de veiligheid. Deze moeten eerst met de grond gelijk gemaakt worden voor de gemeente het beter, mooier en veiliger kan maken. Dan staan er grote vuilcontainers voor de deur waar al het puin in wordt opgevangen, gruis, stof, plastic, noem maar op. Ook is de straat eromheen afgezet want ja, er kunnen natuurlijk stukken vuil en puin naar beneden vallen. In de plaats ervan komen nu mooie nieuwe gebouwen en huizen die vaak goed passen in de rest van hun omgeving. Alleen het vervelende is, dat verbouwingen vaak uitlopen. Wat betekent dat die hekken vaak langer blijven staan. Waardoor het openbaar vervoer van de stad weer moet omrijden. Waardoor ik vaak te laat kom, of verward omdat ik niet weet hoe ik nu precies om mijn bestemming moet komen.

Noord.

Een van de plekken waar de Gemeente nu het hardst aan werkt, is het gebied Amsterdam Noord. Deze plek was eerst een beetje een afgelegen gebied aan de overkant van het water, bedoelt om de havenarbeiders een plek om te wonen te geven. Er staan enorm veel kleine arbeiderswoninkjes die nog steeds met plezier bewoond zijn. Maar op de NDSM zie je nu al zeker een paar jaar hijskranen boven de gebouwen uit torenen. Als je de pont neemt zie je de vele ijzeren hekken rondom de nieuwbouw flats en studentencontainers, en overal waar je komt staan er grote ijzeren vuilniscontainers. Dit kan maar één ding betekenen: deze plek wordt verbeterd. Ik hoop wel dat ze opschieten, ik hou namelijk van een mooi uitzicht!