Van kopen tot ruzie

Nieuwe ideeën

Mijn zus is een visagiste. Ze doet dan de make up van mensen maar ook kiest ze hun kleding uit. Hierbij kan je denken aan musicals, films of zelfs beroemdheden voor de televisie. Laatst ben ik een keertje meegegaan om te kijken hoe ze dat nou allemaal doet. Ze moest acteurs opmaken voor een korte film. Ze had een meisje die helemaal in het paars moest. Ze had paarse make-up op en hele grote nepwimpers. Een elegante paarse jurk, en een paarse bloem in haar haar. Ik mocht dan ook helpen met de kleren uitkiezen. Het andere meisje moest eruit zien als een charmante dame, ze had een net hoedje op haar hoofd en ook een mooie jurk met nette schoentjes eronder. Het laatste meisje moest eruit zien als een vervelende tiener. Dus dachten we aan een gescheurde broek met gympen eronder. Dit waren Mason Garments voor dames. Deze schoenen vond ik zo leuk! Toen ik eenmaal thuis was heb ik gelijk Mason Garments dames opgezocht en direct besteld. Ik heb ze gelijk aangetrokken en kreeg er veel positieve reacties op. Mijn broer vond ze ook heel leuk en vroeg of ik ze ook voor hem kon bestellen. Daarom ging ik zoeken naar Mason Garments heren. Zodra ze binnen kwamen had hij ze aangetrokken. Alleen had ik ze een maatje te klein besteld. Dus de schoenen moesten weer terug. En heb ik ze nog een keer besteld maar dan een maatje groter.

Een ongelukje

Onderweg naar school had ik deze schoenen weer aan, ze liepen ook zo lekker. En op school liet iemand inkt op mijn schoenen vallen… heel de schoenen verpest ik was zo boos! Ook was het precies op de veters. Nu moest ik dus weer nieuwe veters gaan kopen. Dit maakte de schoen voor mij niet meer origineel. Daarom had ik stiekem nog een paar gekocht. Wat mijn ouders helemaal niet goed vonden.

 

Een domme keus

Nu heb ik al een tijdje ruzie met mijn ouders omdat ik hetzelfde paar weer had gekocht. Ik had huisarrest gekregen, maar als tiener luister je daar natuurlijk niet naar. Dus glipte ik stiekem het huis uit door het raam. Hierdoor werd de ruzie natuurlijk erger maar op dat moment besefte ik dat nog niet. Ik dacht dat het de normaalste zaak van de wereld was. Op deze manier kreeg ik dubbel zoveel huisarrest en kwamen mijn ouders checken of ik dan nog wel boven zat op mijn kamer. Zodra de huisarrest over was heb ik beloofd om eerst te vragen of ik zo een aankoop mag doen.