Wil je een auto huren 1 dag? Of wil je een auto huren voor een langere periode? Hoe lang je ook wil huren, er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over een aantal tips. 

Auto kiezen

Voordat je een auto gaat huren zul je moeten bepalen welk type auto je wil huren. Wil je een auto gebruiken om mee op vakantie te gaan of gewoon om een paar ritjes mee te maken? Bepaal je doel zodat je het juiste type auto kunt uitkiezen. Mocht je op vakantie gaan met de auto zul je misschien een grotere auto willen, zodat er genoeg mensen inpassen en er nog ruimte over is voor bagage. Je budget zal ook meespelen met het kiezen van de auto, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Kies daarom ook een goed verhuurbedrijf uit bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld naar auto huren Haarlem als dat jouw locatie is.

Eisen

Bij het huren van een auto komen een aantal eisen kijken als huurder. Je dient meestal minimaal 23 jaar oud te zijn, vaak moet je ook je rijbewijs langer dan een jaar hebben. Ben je jonger dan 23 jaar maar wil je toch een auto huren? Sommige verhuurbedrijven vragen dan een extra tarief, als soort van borg. Het is bijna nooit mogelijk om een auto te huren als je pas net in het bezit bent van je rijbewijs. Controleer altijd de voorwaarden bij het bedrijf waar je een auto wil huren. Zorg ook voor een goede verzekering, mocht er iets gebeuren. Dit sluit je vaak af bij het verhuurbedrijf.

Ophalen en inleveren

Je hebt een auto uitgekozen, de voorwaarden bekeken en een verzekering gekozen. Nu kun je de auto ophalen voor je vakantie of dagtrip, het kan zijn dat je het bedrag bij het ophalen moet betalen. Dit bepaalt het bedrijf, soms betaal je één helft van het bedrag bij het ophalen en de ander bij het inleveren. Je zult bij het ophalen in elk geval de borg moeten betalen, dit krijg je terug als je de auto inlevert en alles in orde is. Maak bij aanvang foto’s van de auto, als er een beschadiging is kun je bewijzen dat het al aanwezig was. Zodra jouw huurtijd erop zit mag je de auto weer op dezelfde locatie inleveren. De auto wordt gecontroleerd, de kosten worden verrekend en je rit zit er op!