Tegenwoordig komen we om in de elektronische apparaten. We hebben laptops, telefoons, tablets, televisies, E-readers enzovoorts. Ook huishoudelijke apparaten die normaal gesproken geen computers hebben krijgen tegenwoordig ook ingewikkelde elektronica ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de populaire ‘smartfridges’. Natuurlijk zitten er veel voordelen aan deze technologie. Maar tegelijkertijd zijn het ook dure apparaten die snel kapotgaan. Het vervangen van deze apparaten is behoorlijk duur. Om deze reden bespreken we in dit artikel een aantal tips en tricks om langer met elektronische apparaten te doen.

Repareren

De eerste logische tip om te geven is om een kapot elektronisch apparaat niet meteen te vervangen maar eerst te repareren. Helaas is dit tegenwoordig makkelijker gezegd dan gedaan. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het steeds moeilijker is om elektronische apparaten zelf te repareren of te laten repareren. Er zijn verschillende Tech giganten die zich er schuldig aanmaken dat hun apparaten steeds moeilijker te repareren zijn. Zo hopen ze dat je een nieuw apparaat koopt. Apple is een van de bedrijven die hier regelmatig van beschuldigd worden. Gelukkig zijn er bedrijven buiten Apple zelf die je kunnen helpen met de reparatie van je apparaat. Voor een macbook reparatie amsterdam kun je bijvoorbeeld terecht bij pchulpnederland.nl

Waterschade voorkomen

Wanneer we het hebben over telefoons dan zijn de meesten van ons zich wel bewust dat deze gevoelig zijn voor schade. Een mobiele telefoon valt zo uit je hand en kan in een klap beschadigd zijn. We zien allemaal vaak mensen met een Iphone met een gebarsten scherm. Een simpele manier om dergelijke schade te voorkomen is met een telefoonhoesje. Maar als je slim bent kies je voor een waterdichte hoes. Deze zijn iets duurder en dikker maar beschermen je telefoon tegen waterschade. Er zijn verschillende veelvoorkomende manieren waarop mensen waterschade aan hun telefoon oplopen. Zo valt de telefoon bijvoorbeeld vaak in het water in het toilet. Ook springen mensen nog weleens in een zwembad of in de zee terwijl ze vergeten zijn dat de telefoon nog in hun zak zit. Als je in Nederland op de fiets zit kun je ook plotseling overvallen worden door een stortbui. Als je telefoon in je zak zit en je bent in een paar minuten doorweekt, dan is de telefoon ook doorweekt en gaat deze mogelijk kapot. Het is daarom belangrijk je telefoon te beschermen tegen waterschade. Door zorgvuldig met je elektronische apparaten om te gaan, gaan ze een stuk langer mee.