Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat de kerst er weer aan komt. Zeker dit jaar is dat iets om naar uit te kijken. Door alle commotie rondom de pandemie zijn er minder leuke momenten geweest. Ook met de kerst zullen de maatregelen nog van pas zijn en dat maakt deze koude winterdagen nog wat lastiger. 

Desalniettemin kan je er toch nog wat leuks van maken. Je kunt namelijk cadeaus op afstand geven. Daarnaast is het met de huidige technologie mogelijk er een mooi kerstfeest van te maken. In deze blog geef ik tips voor het geven van cadeaus op een veilige manier.

Online bestellen

Om jouw familie echt te verrassen kun je online de leukste cadeaus kopen. Bij verschillende webshops bestel je met een paar klikken de tofste geschenken. Je kunt ervoor kiezen dit direct te laten bezorgen bij jouw familie en vrienden. Daarbij heb je steeds vaker de mogelijkheid om de cadeaus door de webshop in te laten pakken in kerstpapier. Dat maakt jouw kerstgeschenken pas echt compleet! 

Anderzijds kun je natuurlijk ook de cadeaus op je eigen adres laten bezorgen. Dan kun je zelf de cadeaus inpakken en in een leuke geschenkdoos doen. Vervolgens stuur je deze dan zelf op of breng je de cadeaus zelf langs. Wanneer je de cadeaus langsbrengt is het wel verstandig om de afstand te bewaren. Je wilt namelijk dat je familie en vrienden geen risico hoeven te lopen op het virus.

Maak het persoonlijk

Het is natuurlijk erg leuk om de cadeaus op te sturen of te laten bezorgen door de webshop. Zo verras je diegenen die het ontvangen met zekerheid. Toch kan dit wat onpersoonlijk aanvoelen. Om het geven van het kerstcadeau warmhartig te maken kun je tijdens afspreken om bijvoorbeeld tijdens kerstavond een videobel afspraak te maken voor het uitpakken van het cadeau. Zo zie je het blije gezicht wanneer ze het openmaken en kun je wat meer vertellen over waarom je dit cadeau voor hen hebt uitgezocht. 

Ook zorgt dit ervoor dat je toch een beetje bij elkaar bent tijdens kerst. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn als dat je bij elkaar zit maar daar zullen we het even mee moeten doen. 

Naast een fysiek cadeau kun je misschien ook wel een ervaring als cadeau geven. Binnen de mogelijkheden die er op het moment zijn kun je bijvoorbeeld een hotelovernachting of rondrit in een sportwagen geven. Zo kunnen jouw familie en vrienden toch nog wat leuks doen. Ik wens jou en je familie alvast een fijne kerst toe, op afstand.