Tien jaar getrouwd

Tien jaar getrouwd met mijn lieftallige man Ronald. En omdat het ons jubileum is dacht ik laat ik wat leuks verzinnen om te gaan doen. Zo ben ik achter mijn laptop gaan zitten en heb ik idee├źn opgezocht. Alles was een beetje standaard uiteten, hotelkamer je kent het wel. Maar toen dacht ik eraan om vliegtickets te kopen. En ik dacht naar Turkije. En dan naar hetzelfde resort waar we verbleven op onze huwelijksreis. Dus zocht ik op in Google: vliegtickets Turkije. Ik had dan in gedachten om er een weekje heen te gaan. Het hoeft allemaal niet heel fancy te zijn, zolang het maar gezellig is. Daarom ging ik niet, zoals op onze huwelijksreis, eerste klas vliegtickets halen. Dat leek me een beetje overdreven. Nu alleen nog het cadeautje geven.

Verassing dag

De dag was aangebroken. Ons 10-jarige jubileum. Hij heeft mij een prachtige ketting geven met bijpassende oorbellen. Ik pakte een envelop, met daarin de vliegtickets. Hij keek me een beetje raar aan toen de me de envelop zag pakken. Hij opende de envelop en zag de tickets. Hij was dolblij! We zouden volgende week al vertrekken. Hij dacht alleen dat die geen vrij kon krijgen van zijn werk op zo kort dag. Gelukkig had ik dat allemaal al geregeld als verassing. Hij kon het niet geloven dat we op een soort tweede huwelijksreis zouden gaan. Wij hebben daar onze mooiste herinneringen gemaakt.

Mooiste vakantie van mijn leven

Wat een geweldige week hebben we gehad! We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan! We zijn naar het Hagia Sophia geweest een gigantische orthodoxe basiliek. Daarna zijn we nog naar Nemrut Dagi geweest en een prachtige tombe gezien, met allemaal beelden eromheen. Natuurlijk zijn we ook naar de Blauwe moskee geweest. Het meest bijzondere wat ik heb gezien was het eeuwige vuur van Chimaera. Er komt al jaren lang vuur daar uit de grond! Dat heb ik dus nog nooit gezien.

Het leukst om te doen vond ik door Kaleici lopen. De mooie oude gebouwen, de smalle straatjes, het is een heel mooi stukje stad binnen de oude stadsmuren. Wat erg indrukwekkend was waren de dansende derwisjen. Ze behoren tot een stroming binnen de islam gesticht door Mevlana. Ze draaien rondjes om daardoor dichter bij God te komen. Naast deze bezienswaardigheden hebben we nog veel meer gedaan, maar dat is te veel om op te noemen. Na een lange dag rond lopen zijn we altijd wel toe aan wat eten. Zo zijn er ook hele lekkere eettentjes in Turkije. Het was echt een prachtvakantie. Misschien zelfs wel beter dan de originele huwelijksreis.