Eens in de zoveel tijd is het slim om al je abonnementen eens langs te lopen en te kijken of het misschien goedkoper kan. Dit geldt voor je mobiele abonnement, je internet en tv, maar bijvoorbeeld ook voor de diverse verzekeringen. Maar dan natuurlijk zonder dat je moet inleveren op kwaliteit, vergoedingen, MB's of zenders. Ook als je denk dat je wel goed zit, kan het je veel geld opleveren. Stap over en maak gebruik van de diverse beschikbare acties. Zo kun je het treffen met een aantal maanden voor niks of soms een cashback-actie. Natuurlijk check je wel de voorwaarden van het overstappen.

Internet en tv: overstappen kan tricky zijn!

Het is en blijft belangrijk dat je goed controleert wanneer je huidige contract afloopt. Zo voorkom je dat je, bij het oversluiten, een boete moet gaan betalen. Want zo'n boete kan er nou net voor zorgen dat je alsnog duurder uit bent, ook als je overstapt naar een goedkoper contract. Noteer dus bij het afsluiten van ieder contract wat de exacte looptijd is, dat kan je veel geld besparen. Een combinatie van internet en tv is meestal het goedkoopst. Al blijft dat natuurlijk wel afhankelijk van je pakket. Ook is het, voor het afsluiten, belangrijk dat je zeker weet dat je bestelt wat je nodig hebt. Niet teveel en niet te weinig.

Verhuizen? Dan kan overstappen noodzakelijk zijn

Want het kan zomaar zijn dat jouw oude, vertrouwde provider niets levert in jouw nieuwe stad. Dit kan zeker het geval zijn wanneer je naar een compleet andere streek in Nederland verhuist. Het is dan ook slim om goed te checken of de provider van jouw voorkeur daar überhaupt levert. Ook kan het slim zijn om in je nieuwe regio te informeren of mensen tevreden zijn over een bepaalde provider. Zo wordt de kans op een miskoop steeds een beetje kleiner.

Hoeveel heb je nodig?

Dat hangt van een aantal factoren af. Zo is het aantal leden van je gezin belangrijk. Heeft iedereen een eigen tablet en telefoon? Hoeveel tv wordt er eigenlijk nog gekeken? Werk je thuis? In mijn geval: ik woon alleen en werk thuis. Ik kijk bijna geen televisie, maar ik wil wel de mogelijkheid hebben. Ik kan dus toe met een vrij klein abonnement voor internet en tv. Heb je een gezin met meerdere kinderen of werken jij en je partner allebei thuis? Dan zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben aan een klein abonnement. Gelukkig kun je in veel gevallen tussentijds van pakket veranderen. Je kunt zo gemakkelijk uitzoeken wat voor jou geschikt is.