Ga je verhuizen naar een huis met een balkon of een dakterras? Dan is het leuk om deze zó in te richten, dat je er daadwerkelijk wat aan hebt! Je kunt er namelijk allemaal interessante dingen mee doen, zodat je er meer tijd zal doorbrengen. Ben je benieuwd naar wat je allemaal kan doen met een (groot) balkon of dakterras? Lees dan verder. In dit blog geef ik verschillende tips voor het inrichten en decoreren van jouw balkon.

Verwarming

Een balkon of dakterras hoeft niet alleen in de zomer een fijne plek te zijn om te zitten. Ook in de winter kun je het er knus genoeg maken om er ’s avonds nog even te zitten. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld een kacheltje, heater of vuurkolf te plaatsen. Kijk wel goed naar wat er mogelijk is, in verband met de ruimte die je hebt en de veiligheid. Koop of maak een mooi bankje voor het balkon en zorg dat daar veel dekentjes en kussentjes op liggen, zodat je het ook in de winter lekker warm kunt hebben buiten. Het kan zijn dat dit te zwaar is om op de nieuwe plek te krijgen zonder hulp, aangezien een balkon vaak hoog zit. In dat geval is het misschien een goed idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Bijvoorbeeld: wil je je nieuwe balkonbank naar Utrecht verhuizen? Schakel dan een verhuisbedrijf in voor verhuizen utrecht of huur een verhuislift utrecht zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

Licht

Als je veel tijd wilt doorbrengen op het balkon is het belangrijk dat er genoeg ligt is; zeker als je er ’s avonds ook wilt zitten. Daarom moet je zorgen voor leuke sfeerverlichting buiten. Je kunt hierbij kiezen voor kleine lampionnetjes, een lichtdraad of een aantal kaarsen (mits ze overdekt zijn). Zorg ervoor dat de lichten bedoeld zijn voor buiten. Op die manier weet je zeker dat het veilig is om ze op het balkon te gebruiken.

Planten

Een ander leuk idee voor op het balkon is om er planten te verzorgen. Het balkon is namelijk dé plek om planten te laten groeien als je zorgt dat ze overdekt zijn, maar wel zonlicht kunnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan leuke plantenbakken of hangplanten. Je kunt ze overal kwijt: aan de muren, op een bijzettafeltje, op een plankenkast. De planten geven je balkon een sfeervolle en kleurrijke sfeer. Perfect voor een balkon!

Poef of tapijtje

Ook een poef of tapijt kan het balkon een enorme opknapper geven: het zorgt voor meer kleur en een zachte vloer. Daarnaast heb je op die manier meer plek om te zitten en kun je bijvoorbeeld ook op het balkon eten. Zorg er wel voor dat je dit ’s avonds weer naar binnenhaalt om te voorkomen dat de spullen worden natgeregend.