De kans is groot dat je als particulier zonder enige ervaring in het ondernemen niet goed weet wat grootzakelijke energie betekent. Neem je echter een bedrijf over of begin je net met het ondernemerschap dan is goed om het één en ander te weten omtrent grootzakelijke energie. Wat is het precies en wanneer moet je hiervan gebruikmaken als ondernemer? In dit artikel vertellen we je meer over grootzakelijke energie en wat je moet doen om de beste aanbieding te vinden. Ook wanneer je al wel meer weet over de ins en outs van deze vorm energie ben je in dit artikel aan het juiste adres voor enkele bespaartips op het gebied van grootzakelijk energie vergelijken.

Wat is grootzakelijke energie precies?

Wanneer je in het ondernemerschap terecht komt, moet je ervoor zorgen dat je het juiste energiecontract voor je bedrijf geregeld hebt. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen kleinverbruikers en grootverbruikers. Kleinverbruikers zijn vaak zzp’ers en mkb-bedrijven; zij hebben een energieaansluiting die kleiner is of gelijk is aan 3 x 80 Ampère. Ook beschikken ze over een gasaansluiting die kleiner is dan 40m3. Ben je een grootverbruiker van zakelijke energie dan beschik je over een energieaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère en over een gasaansluiting die groter is dan 40m3. Beschik je over een groot bedrijf waar veel energie wordt verbruikt door bijvoorbeeld grote machines en apparaten? Dan kan het zeker lonen om eens te kijken naar de mogelijkheden van grootzakelijke energie, ook wanneer je hier nog niet de juiste aansluiting voor hebt.

Voordelen van grootzakelijke energie

Een van de grootste voordelen van grootzakelijke energie is dat je veel diverse aanbiedingen kunt vinden als zakelijke ondernemer. Dat betekent dat je in verhouding minder kunt betalen des te meer energie je verbruikt. Een ander groot voordeel is het feit dat je betaalt voor de energie die je daadwerkelijk verbruikt. Iedere maand krijg je een nota met de exacte tarieven, waardoor je nooit te veel of misschien zelfs te weinig betaalt. Zo weet je precies waar je aan toe bent met je zakelijke energierekening. Hierbij kom je aan het einde van het jaar niet voor nare verrassingen te staan waarbij je ineens toch nog best wat geld moet betalen, omdat het blijkt dat je veel meer energie hebt verbruikt. Daarnaast ontvang je als grootzakelijke verbruiker twee facturen per maand: één van de netbeheerder en één voor het energieverbruik. Je hebt met een grootzakelijk energiecontract zo een beter inzicht in je energiekosten.

Beste grootzakelijke energiecontract vinden

Net als bij andere zakelijke energiecontracten zijn er enkele manieren om de beste aanbieding op het gebied van zakelijke energie te pakken. Onze belangrijkste tip is om grootzakelijke energie te blijven vergelijken. Het is voor veel ondernemers aantrekkelijk om gewoon te blijven bij de energieleverancier waar ze toch al zitten, maar dit is zonde voor je portemonnee. De kans is heel groot dat je ergens anders veel minder geld hoeft te betalen. Daarom raden we je aan om ieder jaar zakelijke energie met elkaar te vergelijken voor een goede deal. Op Minder.nl vind je een handige zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time weet welke grootzakelijke leverancier het beste bij jouw bedrijf past. Het enige dat je hiervoor hoeft te weten is je jaarlijkse energieverbruik en je overige wensen omtrent een vast of variabel tarief. De tool doet de rest.