Het is alweer januari en de feestdagen liggen voor ons gevoel alweer ver achter ons. December is de maand dat we de teugels wat betreft eten en drinken wat laten vieren en wellicht wat te veel van het goede nemen. Kerstborrels, verschillende kerstdiners, nieuwjaarsborrels en Oud en Nieuw. December barst zowat uit zijn voegen van de hapjes en alcoholische versnaperingen. Veel mensen hebben dan in januari een soort schuldgevoel en zoeken manieren om deze maand het een en ander te corrigeren. Je broek zit misschien wat te strak en je wilt je lichaam weer wat rust gunnen na de Decembermaand. Dry January is al een aantal jaar een gewoonte aan het worden voor veel mensen. Dry January is precies wat de naam al doet vermoeden, in Januari wordt er niet gedronken. In Engeland is dit fenomeen al langer bekend en doen er veel mensen aan mee. En ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die het nieuwe jaar zonder alcohol willen starten. Want naast dat je alle calorieën mijdt die in alcohol zitten, heeft het nog meer voordelen voor je lijf en geest. Zo slaap je beter, neemt je concentratie toe en kan je lever herstellen.

Andere goede voornemens

Naast het stoppen met je alcoholconsumptie zijn er nog meer goede voornemens waar mensen zich in januari op storten. De dieet shakes vliegen de winkels uit en ook het aantal hardlopers zie je flink toenemen ten opzichte van de maanden ervoor. Ook het stoppen met roken is in januari een uitdaging voor velen. Stoppen met roken is een lastige onderneming voor veel mensen en enige hulp daarbij is vaak gewenst. Ter ondersteuning bij het stoppen met roken wordt vaak gebruik gemaakt van nicotinevervangers of medicatie. Eén van de bekendste en meest gebruikte medicijnen om te stoppen met roken is Champix. Op www.apotheekonline.net is een champix startverpakking verkrijgbaar waar je baat bij kan hebben. Op deze site zijn ook andere middelen verkrijgbaar zoals cialis. cialis online kopen is bij apotheek.net ook zeer eenvoudig te regelen. 

Online aankopen

Het online shoppen neemt in het algemeen ook fors toe. Zeker nu veel winkels gesloten zijn hebben veel mensen de weg naar het online winkelen gevonden. Het gemak en het ruime assortiment wordt als prettig ervaren. Je hoeft tenslotte niet de deur uit voor je online aankopen. Ieder moment van de dag waar je ook bent kan je nog snel even een aankoop doen. In veel gevallen heb je het ook al een dag later in huis.