Veel mensen denken bij het horen van het woord vakantie meteen aan het buitenland. Aan Italië, Spanje en Frankrijk. Eigenlijk best jammer, want ook ons eigen land heeft erg veel te bieden.  Neem nou de regio rond Delft en Delft zelf. Een Huisje huren Nederland is dan ook best leuk om eens te doen. Ben je liever iemand die zich in de watten laat leggen, ook de Hotels Delft mogen er zijn. Ze maken vakantie in eigen land in elk geval zeer de moeite waard.

Delft in Zuid Holland heeft iedereen veel te bieden

Delft in Zuid Holland heeft iedereen veel te bieden. het centrum is gezellig en bruisend en er zijn talloze eetgelegenheden. Delft is bovendien een prima uitvalsbasis voor het bezoeken van andere plekken in ons land. Kijken we specifiek naar Delft zelf, dan moet je simpelweg een aantal plaatsen bezocht hebben. Een bezoek aan Delft begint met een bezoek aan de Nieuwe Kerk, een kerk die middenin het centrum van Delft gelegen is.  Opvallend is wel de 108 meter hoge toren van deze bijzondere kerk.

De laatste woonplaats van Willem van Oranje

Natuurlijk breng je ook een bezoek aan Museum Prinsenhof. Dat is de plek waar Willem van Oranje vermoord is. De kogelgaten zijn nog zichtbaar en zijn er zelfs omlijst.  Ook het Oude Stadhuis is meer dan de moeite waard, in een mooie renaissancestijl. Je vindt het tegenover de Nieuwe Kerk en beide geven ze Delft een heel eigen en vooral heel bijzonder karakter.  Verder is een bezoek aan het Vermeer Centrum in Delft de moeite waard, Je vindt er alles over schilder Johannes Vermeer.

Bezoek de Oude Jan en verdiep je eens in Delfts Blauw

Ook de Oude Kerk, ook wel Oude Jan genoemd, is een bezoek waard en hetzelfde geldt voor het standbeeld van Willem van Oranje, die de laatste dagen van zijn leven in Delft verbleef. Natuurlijk ga jij je ook verdiepen in Delfts blauw, het bekende Nederlandse porselein.  Ook een bezoek aan de Beestenmarkt in het centrum van Delft is gewoon heel erg leuk. En zo heeft Delft iederene erg veel te bieden. Je kunt prima shoppen in het centrum en genieten van de prachtige omgeving van deze stad. 

En zo blijken er in ons land ook gewoon erg veel plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Je hoeft echt geen duizenden kilometers af te leggen om te genieten van een perfecte vakantie! Dat bewijst Delft wel.