Het is geweldig als je van je hobby je werk kunt maken. Voor veel mensen is dit dan ook een droom waarvan ze denken dat hij onmogelijk te verwezenlijken is. Natuurlijk is de ene hobby ook veel makkelijker om te toveren in je werk dan de andere. Wil je weten of je met jouw hobby makkelijk geld kunt verdienen? Daarvoor heb ik in deze blog een aantal hobby’s opgesomd waarmee dat in ieder geval kan. En als je hobby er niet bij staat, betekent het natuurlijk niet dat het onmogelijk is!  

Een webshop opzetten

Een eerste hobby waarmee je makkelijk je geld kunt gaan verdienen is een webshop opzetten. Het voordeel van een webshop opzetten is dat je dit makkelijk naast je studie of baan kunt uitproberen in het begin. En je kan natuurlijk een webshop opzetten voor iets waar jij passie voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kleding webshop, een webshop voor sieraden of een online boekenwinkel. En als je webshop ineens bekendheid krijgt en gaat groeien, dan moet je er misschien voor gaan kiezen om je werk op te zeggen! En zo makkelijk is het: dan heb je van je hobby je werk gemaakt. En wat helemaal leuk is in het huidige ‘social media-tijdperk’, is dat je ook makkelijk internationaal bekend kan worden. Voor je het weet ben je aan het internationaal ondernemen… En dat terwijl het gewoon een uit de hand gelopen hobby is! 

Fotograferen 

Ook fotograferen kan je makkelijk naast je baan of studie beginnen. Gewoon af en toe in de weekenden erop uit of met een vriendin een fotoshoot organiseren. En als je je werk dan via social media deelt, kan het makkelijk zijn dat je steeds meer ‘via via’ aanvragen krijgt van mensen die je willen inhuren als fotograaf. En als je dan echt genoeg geld ermee gaat verdienen om jezelf te onderhouden, dan kan je er zelf voor kiezen of je je werk hiervan wil maken! Dan kan je gaan kijken naar bijvoorbeeld nieuwe apparatuur aanschaffen of een fotostudio waar je je werk kunt uitoefenen. En voor een fotografieliefhebber is dat natuurlijk helemaal het einde! 

Een blog schrijven 

Tot slot kan je door een online blog te schrijven ook geld verdienen. Als je houdt van schrijven is dit een hele leuke manier om zowel je schrijven te oefenen en wat bij te verdienen. Je kan over iets schrijven waar je passie voor hebt of gewoon over jezelf en je leven. Eigenlijk maakt het niet uit waar je over schrijft, want als je goed of grappig kan schrijven dan lezen mensen het toch wel! En wie weet groeit je blog wel uit tot een bekende blog en kan je steeds meer geld ermee verdienen. Dit is dus ook weer een hobby waar je makkelijk je geld mee kunt verdienen. Dit is vaak doordat je betaalt krijgt als je reclames op je blog schrijft, over een bepaald product schrijft of een restaurant/hotel/bar aanprijst. Soms kan je zelfs ook nog gratis daar eten om het ‘uit te testen’. Dat is toch geweldig!