Het schijnt zo te zijn dat tuinen veel prijsgeven over de persoonlijkheid van de eigenaar.

Ik kan me daar iets bij voorstellen. Een verwilderd tuintje waar je iedere dag door de spinnen heen moet manoeuvreren zal misschien eerder passen bij een verdwaasde professor dan een strak aangeharkt tuintje met viooltjes perfect op een rijtje. Als de tuin daadwerkelijk een weerspiegeling is van jouw karakter of karakter eigenschappen, ben ik heel erg benieuwd wat mijn tuin zegt over mij. Daarom zal ik wat vertellen over mijn tuin!

Begroet door een kabouter

Mijn tuin is zeker niet alledaags. Als je binnenkomt, stuit je tegen een grote kabouter aan die je welkom heet. Deze kabouter is het eerste pareltje uit mijn tuin. Het is niet zomaar een tuinkabouter. Hij is wel een halve meter groot. In zijn hoge knalrode hoge hoed zit een gleuf, bedoeld voor mijn post. Veel postbezorgers zien de kabouter echter over het hoofd – terwijl zo’n grote kabouter niet te missen zou moeten zijn, als je het mij vraagt.

Schelpen en vissen

Om het huis te naderen, moet je over een slingerend schelpenpad lopen. Dit pad is aan de ene zijde volledig afgeschermd door hoog riet. Dit hoge riet fungeert als waterzuiveringsinstallatie van mijn grijs water binnen. Een helofytenfilter! De bacterieën in de wortels van de plant reinigen de vuilstoffen van mijn huishoudwater waardoor het direct het oppervlaktewater terug in kan, zonder het riool te belasten. Aan de andere kant is een vijvertje, met daarin zes grote koikarpers. Ze hebben allemaal een eigen prent, en een eigen naam: Thomas, Fred, Tim, Harry, Bert en Freek. Ik ben er maar vanuit gegaan dat het allemaal mannelijke vissen zijn.

Beachparty

Langs het vijvertje heb ik een mini-strandje gemaakt. Je kent wel van die poeltjes die omgetoverd zijn tot strandjes? Stel je dit voor, maar dan nog een schaal kleiner. Mijn strand is nog geen zes vierkante meter groot, maar toch dé highlight van ieder tuinfeest. Hij heeft menig beach volleybal toernooi gehost, en fungeert ook perfect als jeu de boule baan. Ieder feest bedenken we een andere functie voor het kleine maar toch prettige strandje. Zwemmen sta ik echter niet toe, want dat vinden de vissen niet fijn.

De laatste schat van mijn tuin is toch wel mijn Kamado BBQ. Het liefst zou ik iedere dag gebruik maken van deze buitentuin. De Kamado tuin maakt ieder tuinfeest een succes.

Ik hoop dat je met een beetje verbeeldingsvermogen een beeld van mijn tuin in je hoofd hebt. En ben dan vervolgens heel benieuwd hoe je denkt dat ik als persoon ben…