Wanneer we op vakantie gaan doen we dit natuurlijk voor verschillende redenen. Maar de meest voorkomende redenen zijn natuurlijk nieuwe plekken ontdekken en even helemaal tot rust komen. Dit betekent vaak een mooi appartement of een leuke camping en lekker genieten van de zon, zee en strand. Maar heel veel andere mensen willen een ander soort vakantie. Een vakantie waar ze lekker actief zijn en veel verschillende dingen kunnen ondernemen. In dit artikel bespreken we de leukste combinaties van actie en vakantie voor deze zomer.

De Alpen in

Elk jaar gaan vele Nederlanders met veel plezier naar de Alpen om te wintersporten. Wat is er nu fijner dan op je ski’s of een snowboard van de piste af te gaan en aan het einde van de dag lekker een biertje te drinken tijdens de apréski. Maar de Alpen hebben in de zomer ook ontzettend veel te bieden. Zelf ga ik al mijn hele leven in de zomer naar de Alpen om daar te wandelen en te klimmen. Het weer is in de Alpen heerlijk en je kunt er lekker actief wandelen maar er zijn ook prachtige meren waar je tot rust kunt komen. Als je echt heel avontuurlijk wilt zijn is het ook mogelijk om daar te gaan klimmen.

Surfen in Europa

Wanneer veel mensen denken aan surfen dan denken ze aan tropische locaties zoals Bali of Hawaii. Maar sommige van de beste surflocaties ter wereld zijn gewoon in Europa. Zeker aan het einde van de zomer zul je in Frankrijk en Portugal fantastische surflocaties vinden. Ook in de herfst zijn er goede golven maar het is dan natuurlijk wel iets kouder. Je kunt dan beter naar Portugal aangezien het daar nog een stukje warmer is. Het is een leuk idee om je surftrip te combineren met een stedentrip Porto bijvoorbeeld.

Manier van reizen

Ook de manier van reizen kan avontuurlijk zijn. Voor de meesten van ons wanneer we op vakantie gaan is de reis zelf slechts een frustrerend en vermoeiend onderdeel dat we zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Maar je kunt er ook doormiddel van bijvoorbeeld een roadtrip juist een heel leuk onderdeel van maken. Je kunt dit doen met de auto maar als je een motorrijbewijs hebt kun je het ook met de motor doen. Zelf heb ik in Bali een roadtrip gedaan met de scooter wat een hele  bijzondere ervaring was.