Een kloppend hard, buikpijn en zwetende handen. Hier heb ik altijd last van als ik weer eens een date heb ingepland. Het maakt niet uit hoeveel date ervaring je hebt in je leven, een eerste date blijft altijd spannend. Heb je nog niet zoveel date ervaring, dan is het misschien ook nog eens lastig om je hierop voor te bereiden: je weet dan immers al helemaal niet wat je te wachten staat. Het is fijn om wat hulp bij deze voorbereiding te krijgen. Daarom deel ik hier twee date tips met je!

Voel je zelfverzekerd

Je straalt het uit als je zelfverzekerd bent, maar dus ook als je dat niét bent. Een niet zelfverzekerd zijn, kan een grote afknapper zijn voor velen. Ben jij van nature niet zo zelfverzekerd, doe er dan dus alles aan om je wel zeker genoeg te voelen voor een date. Kies bijvoorbeeld kleren uit waar jij je goed bij voelt. Je kleren zeggen een hoop over en bepalen voor een groot deel je eerste indruk. Ook al wil je het misschien niet, ook jij zal waarschijnlijk de eerste indruk van je date baseren op hoe je date eruit ziet. Ga je niet extreem chique of juist veel te casual kleding voor jou doen. Kies gewoon kleren uit die ook laten zien wie jij bent en waar jij je comfortabel in voelt. Zo doe ik ook altijd één van mijn björn borg boxers aan omdat dit mijn ‘geluksonderbroeken’ zijn. Andere mensen hebben bijvoorbeeld juist gelukssokken aan. Het maakt niet uit dat je date dit helemaal niet ziet als jullie elkaar voor het eerst zien, maar jij weet dat je het aan hebt en voelt je er goed door. Ga dus op zoek naar een kledingstuk of iets anders waar jij je goed bij voelt en neem dat mee naar je date. Alleen al weten dat je het bij je of aan hebt kan je zelfvertrouwen geven.

Activiteit

Hoewel de activiteit natuurlijk niet het belangrijkste aan een date is, kan het wel veel beïnvloeden. Bioscoop is een standaard date, maar zeg eens eerlijk: denk je dat jij je date echt kent na anderhalf uur in het donker zitten zonder te kunnen praten? Kies voor een activiteit waarbij jullie elkaar ook echt kunnen leren kennen. Een andere standaardoptie is een drankje doen. Maar misschien is één van jullie helemaal geen grote praten of misschien gewoon een beetje verlegen.  Dan kom je bij alleen zitten en praten niet tot je recht. Probeer dus een activiteit te kiezen die bij jullie past en waar je kan praten, maar ook gewoon met de activiteit bezig kan zijn. Schaatsen is bijvoorbeeld een echte aanrader!