Jawel, het is weer tijd wat voor wat nieuws. En nee, niet omdat ik toevallig door een break-up heen ben gegaan, maar omdat ik gewoon al tijden hetzelfde kapsel heb en het tijd is voor wat nieuws. Je kunt je haar in alle gekke kleuren laten verven als je nog jong bent en dan wordt het gezien als rebelse daad, maar boven een bepaalde leeftijd wil je er toch wat serieuzer uit zien. Boven een nog hogere leeftijd, verf je je haar om je grijze haren te maskeren. Eigenlijk kun je dus in alle levensfases wel haarverf gebruiken!

Lente.

Als het weer bijna lente is, krijg ik altijd 'de lente in de bol', zoals ze dat wel noemen. Of 'de lentekriebels', kan ook. Dit houdt in dat ik zin krijg in een enorme grote schoonmaak, van keuken tot badkamer en van keldel tot zolder. Alles moet weg en ruimte maken voor nieuwe spullen. Het beste is dan om alles te verkopen, maar daar heb ik niet zo'n zin in en tijd voor. Vaak eindig met vuilniszakken vol kleding die ik beloof te verkopen op Vinted of Facebook of om zelfs te doneren, maar het gebeurt niet. Ze staan maar onder in een kast ruimte te slurpen en zijn me een doorn in het oog. Vaak gooi ik ze toch uiteindelijk weg in de volgende lente-schoonmaak. Spiegels moeten schoon, kleding opgevouwen, kapot speelgoed gaat weg, ja, nee, ik weet hoe gehecht je eraan bent schat, maar hij dóét het niet meer, en alles in huis moet weer zen.

Ook zelf in de steigers.

Maar niet alleen mijn huis moet eraan geloven; ik gebruik de aankomende lente tijd ook voor een opschoning van mijzelf. Met kinderen, een baan of een anderszins druk leven schiet je uiterlijk er vaak bij in. Je bent druk, moet ontbijtjes maken, kinderen naar school, jezelf naar werk, shit een vlek, boodschappen doen na werk, ophalen van hockey of voetbal of turnen, hoe kom je aan die schram? Avondeten koken, afwasser inruimen, kinderen naar bed, en als je geluk hebt heb je een uurtje voor de televisie voor jezelf. Geen tijd om jezelf op te fleuren dus.
Gelukkig heb ik de oplossing. Ik laat me een keer verwennen bij de nagelstudio, (voeten ook), ik sla wat nieuwe make up in en ik verf mijn haar. Je ziet er weer frisser uit, en voelt je ook fijner in je vel. Daarbij blijft verf lekker lang zitten en hoef ik die niet iedere dag opnieuw te doen.
Laat die lente maar komen!