Mijn koffer kan weer naar de zolder. Ik kom juist van Schiphol. De reis waar ik de laatste jaren van droomde is achter de rug. Ik ben een blij mens. Tijdens deze reis heb ik het nuttige met het aangename kunnen verenigen. Samen met mijn maat heb ik een mooi stuk Turkije gezien. De laatste vier dagen was ik in Istanbul voor een haartransplantatie.

De reis door West-Turkije

Laat ik beginnen met onze reis. De eerste dag waren we in Istanbul. We bezochten de Haghia Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. De boottocht over de Bosporus was adembenemend mooi. De volgende dag werd onze huurauto bij het hotel afgeleverd. Dat was het startsein voor onze onvergetelijke ontdekkingstocht door West-Turkije. Opvallend was de grote verscheidenheid aan landschappen, de oeroude archeologische vindplaatsen en de enorme hoeveelheid aan Byzantijnse, Seltsjoekse en Osmaanse monumenten. We waren vaak in theehuizen te vinden waar we rummikub speelden met de locals, allemaal mannen. Het mooie is, dat we ondanks de overvloed van cultuur en drukke steden ook konden genieten van ongerepte natuur en stillen baaien en stranden. Het was mooi en het ging snel voorbij. Voor we het wisten waren we weer terug in Istanbul met z’n moskeeën en minaretten. Mijn maat vertrok richting het vliegveld en ik ging richting het hospital.

Istanbul

Ik ben nu 26 jaar en sinds een jaar of vier heb ik haarproblemen. De inhammen worden steeds dieper. Toegegeven, ik besteed veel aandacht aan mijn uiterlijk en ben altijd veel met mijn haar bezig geweest. Mijn haarprobleem maakte me onzeker en daar baalde ik van. De laatste jaren had ik gespaard voor een haartransplantatie. Ik heb er uitgebreid onderzoek naar gedaan en kwam erachter dat de behandeling in het buitenland veel goedkoper is. Ik koos voor het Dr. Cinik Hair Hospital in Istanbul. Met een haartransplantatie worden haarzakjes verplaatst van het ene deel van het hoofd naar een ander deel. Meestal van de zij- en achterkant naar de voor- en bovenkant, zodat je overal op het hoofd evenveel natuurlijk haar krijgt. Er zijn verschillende behandelmethodes.

Van eerste contact tot nazorg

In een eerste consult wordt de schaal van het haarverlies vastgesteld. Naar aanleiding van deze bevindingen wordt besproken welke behandeling daar het best bij past. Het programma wordt vervolgens uitgebreid besproken. Je wordt tijdens het gehele proces begeleid door een Nederlandstalige begeleider, ook tijdens het uitgebreide nazorg traject. Inbegrepen in de prijs zijn de behandeling, alle transfers, en twee of drie nachten accommodatie in een vijfsterrenhotel. Het is me allemaal erg meegevallen. Met mijn haren heb ik mijn zelfzekerheid terug. Ik voel me als herboren.